Fagylaltok és más finomság nyárra

                                              Pisztáciás marcipánfagylalt
  • 3 tojás
  • 100g cukor
  • 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
  • 10 dkg marcipán massza
  • 125 g darált natúr pisztácia
  • 500 ml tejszín
Díszítéshez öntethez:
  • 250 g eper
  • 50 g darált natú pisztácia
A tojást lábasba ütjük.Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.közepes lángon,habverővel állandóan keverve,sűrű krémmé főzzük.Ügyeljünk rá hogy a krém ne forrjon fel.
A lábost jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy ,hogy a víz csak az alját érje.Addig keverjük még az kihűl
A marcipán masszát apró darabokra vágjuk ,majd  a darált pisztáciával együtt a krémbe keverjük.A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.beleforgatjuk a krémbe.
A pisztáciás marcipánkrémet kisebb formákba simítjuk,lefedjük,és négy óra hosszára a fagyasztóba helyezzük.
Az eperöntethez az epret megtisztítjuk,megmossuk.4-5 szemet A díszítéshez félre rakunk,a többit pürésítjük.
A formát kivesszük a fagyasztóból,az alját forró vízbe mártjuk,tányérra borítjuk.Tetejére tesszük a  félre rakott epreket ,majd eperöntettel meglocsoljuk.



                                                     Epres túrófagylalt eperöntettel
  • 4 tojássárgája 
  • 80 dkg cukor
  • 750 g eper
  • 200 g epreskrémtúró
  • 3 evőkanál citromlé
  • 250 ml tejszín
Öntethez:
  • 600 g eper
  • 40 g porcukor
 A tojássárgáját fém tálba tesszük.Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.Gőz fölé helyezzük és habverővel állandóan keverve,sűrű krémmé főzzük.
A tálat jéghideg vízzel teli edénybe rakjuk ,hogy a víz csak az alját érje.addig keverjük míg kihűl az.
A megtisztított epret pürésítjük.Az eperpürét .az epreskrémtúrót és a citromlevet a tojáskrémbe vegyítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.beleforgatjuk az eperkrémbe.A krémet kisebb formákba simítjuk,lefedjük és 4 órára fagyasztóba rakjuk
Az eperöntethez az epret megtísztitjuk.4-5 szemet díszítéshez kirakunk ,a többit porcukorrral pépesítjük.
A formát kivesszük,alját forró vízbe mártjuk.kiborítjuk e gy tányérra.
A félre rakottt eperrel díszitjük és eperöntettel meglocsoljuk



                                              Tiramisu fagylalt
  • 3 tojás
  • 50 dkg cukor 
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 500 g mascarpone
  • 75 ml presszókávé
  • 250ml tejszín
  • 20 dkg babpiskóta
  • 60 ml kávélikőr
  • 1 evőkanél kakó
A tojást lábosba ütjük.Hozzáadjuk a cukrot,a citromlevet,és a vaníliás cukrot.Közepes lángon,habverővel állandóan keverve,sűrű krémmé főzzük Ügyeljünk rá hogy a krém ne forrjon fel.
A lábost jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy,hogy csak az alját érje a víz,és addig keverjük míg ki nem hűl.A mascarponét  kikeverjük a kávéval.A tejszínt,a cukorral kemény habbá verjük.Mindkettőt belekeverjük a krémbe.Műanyag fóliával kibélelünk egy lapos ,kb 28*12 cm es dobozt.Belesimítjuk a krém felét.Kirakjuk babpiskóta felével.Meglocsoljuk kávélikőr felével.
Rásímitjuk a másik felét a krémnek,és beborítjuk még egy sor babapiskótával.Meglocsoljuk a maradék kéválikőrrel.A dobozt befedjük,és 6 órara fagyasztóba rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése